Privacy

img-recruitment-intro.jpg

Privacy notice TO CLIENTS

Click here for Personal Data Protection Policy

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all clients of Christopher & Lee Ong (“CLO”, “us”, “our” and “we”), pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010.


During your course of dealings with us, we will collect and process your personal data and/or personal data held by you for various purposes, including for internal administrative purposes, to provide legal and/or corporate secretarial services (“Services”) to you, communicate with you, respond to enquiries and comments from you, carry out customer due diligence checks, provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and regulatory requirements, and as necessary to comply with CLO’s obligations as prescribed by applicable laws.


We may also collect and process such personal data for other purposes including to provide you with information and/or updates on the law and Services offered by us and/or our associate and affiliate offices, send you materials such as season greeting cards, newsletters, articles, write-ups and other updates, distribute information of events, conferences, talks and seminars which may be of interest to you, send your personal data as potential referees to editors/researchers in legal ranking publications and journals and to potential clients who request for referees of past work in our credential statements, tenders, submissions as well as other purposes required to operate and maintain our legal practice as set out in our Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”).


We will not disclose personal data provided by you to any third party without your consent except to: (a) our associate and affiliate offices, our service providers and agents, any professional advisors and auditors, statutory, regulatory and governmental authorities, within or outside Malaysia, where necessary, that provide related services in connection with the performance of our Services to you or as instructed by you; (b) any party who undertakes to keep such personal data confidential; or (c) any person as set out in our Privacy Policy or to whom we are compelled or required under the law to disclose to. A copy of our Privacy Policy is available on our website at http://www.christopherleeong.com/.


It is necessary for us to collect and process personal data provided by you. If you do not provide us with such personal data, or do not consent to this Privacy Notice, we will not be able to effectively render our Services to you, if at all.


By engaging us as your lawyers, or by providing personal data to us, you consent to us processing such personal data in accordance with this Privacy Notice. We will also take it that all personal data provided by you is accurate and complete, and that you will promptly update us in the event of any change to such personal data.


We are committed to ensuring that personal data provided by you is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of, and request to update or correct, your personal data held by us. You also have the right to request us to limit the processing and use of such personal data subject to our rights to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose personal data provided by you.


Your written request should be addressed to:


Personal Data Protection Partner
Address : Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
Sentral, 50470 Kuala Lumpur.
Contact No. : 603- 2273 1919
Facsimile No. : 603-2273 8310
Email Address : [email protected]


To the extent that you have provided (or will provide) personal data about your family members, spouse and/or other dependents/individuals, you confirm that you have explained to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing (including disclosure and transfer) of their personal data in accordance with this Privacy Notice.


We reserve the right to update and amend this Privacy Notice and our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Privacy Policy via announcements on our website or other appropriate means.


In accordance to Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between this English version and the Bahasa Malaysia version, this English version shall prevail.
As at May 2015
* * *

NOTIS PRIVASI KEPADA KLIEN

Notis privasi untuk data peribadi ini (“Notis Privasi”) diberi kepada semua klien Christopher & Lee Ong (“CLO”, “kami” dan “kita”), selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.
Sepanjang masa urusan anda dengan kami, kami mungkin memproses data peribadi anda dan/atau data peribadi yang dipegang oleh anda untuk pelbagai tujuan, termasuk dan tidak terhad kepada, untuk tujuan pentadbiran, memberi perkhidmatan undang-undang dan perkhidmatan setiausaha korporat (“Perkhidmatan”) kepada anda, berkomunikasi dengan anda, memberi maklum balas terhadap segala pertanyaan dan komen anda, menjalankan pemeriksaan ketelitian sewajarnya, memberi maklumat kepada badan kawal selia dan pihak berkuasa kerajaan jikalau diperlukan untuk memenuhi kewajipan CLO dalam mematuhi undang-undang dan peraturan.


Kami juga mungkin mengumpul dan memproses data peribadi tersebut untuk tujuan lain termasuk untuk memberi anda maklumat dan/atau isu-isu terkini tentang undang-undang dan Perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami dan/atau pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami, menghantar bahan-bahan seperti kad ucapan musim, surat berita, artikel, penulisan terhadap isu-isu terkini, mengedar maklumat mengenai acara-acara, persidangan-persidangan, ceramah-ceramah dan seminar-seminar yang mungkin menarik minat anda, menghantar data peribadi anda sebagai rujukan kepada editor/penyelidik dalam penerbitan mengenai pemeringkatan firma-firma guaman dan jurnal dan menghantar kepada bakal klien yang meminta rujukan terhadap Perkhidmatan kami yang dinyatakan didalam kenyataan kelayakan (“credential statements”), tender, hujahan serta tujuan-tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan amalan undang-undang kami seperti yang dinyatakan dalam Polisi Privasi kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”).


Kami tidak akan mendedahkan data peribadi yang diberikan oleh anda kepada: (a) mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami, pembekal perkhidmatan kami, mana-mana penasihat profesional dan juruaudit, di dalam dan di luar Malaysia, jikalau perlu, yang memberikan perkhidmatan berkaitan dengan Perkhidmatan kami kepada anda atau sepertimana yang diarahkan oleh anda, badan kawal selia dan pihak berkuasa kerajaan; (b) mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi tersebut secara sulit; atau (c) mana-mana pihak sepertimana yang tertera didalam Polisi Privasi kami atau sekiranya diperlukan di bawah undang-undang. Sesalinan Polisi Privasi kami boleh didapati di laman web kami di http://www.christopherleeong.com/.


Mengumpul dan menyimpan data peribadi yang diberikan oleh anda adalah satu perkara yang kami perlu lakukan. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi tersebut kepada kami, atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi, kami tidak dapat memberikan Perkhidmatan secara efektif kepada anda.


Dengan melantik kami sebagai peguamcara dan peguambela anda, atau dengan memberikan data peribadi kepada kami, anda bersetuju untuk kami memproses data peribadi tersebut sepertimana yang tertera di Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul dan lengkap, dan anda mesti, dengan segera, mengemaskini data peribadi tersebut sekiranya terdapat apa-apa perubahan kepada data peribadi yang anda beri kepada kami.


Kami akan memastikan data peribadi yang diberikan oleh anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapatkan satu salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi tersebut yang diproses oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi tersebut. Walau bagaimanapun, kami mempunyai hak untuk bergantung kepada mana-mana pengecualian undang-undang dalam mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi yang diberikan oleh anda.


Setiap permintaan atau pertanyaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:

Personal Data Protection Partner
Alamat : Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
Sentral, 50470 Kuala Lumpur.
No.Telefon : 603-2273 1919
No. Faks : 603-2273 8310
Alamat E-mel : [email protected]


Setakat mana yang anda telah memberikan (atau akan memberikan) data peribadi tentang ahli keluarga, pasangan, tanggungan anda dan/atau individu lain, anda mengesahkan bahawa anda telah menjelaskan kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan didedahkan kepada, dan akan diproses oleh, kami dan anda menyatakan dan menjamin bahawa anda telah diberi kuasa untuk mendedahkan data peribadi mereka kepada kami dan anda telah mendapatkan persetujuan mereka berkenaan dengan pemprosesan (termasuk pendedahan dan pemindahan) data peribadi mereka sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini.


Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi dan Polisi Privasi kami dari masa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan terhadap Notis Privasi dan Polisi Privasi akan dimaklumkan di laman web kami atau melalui cara lain yang bersesuaian.


Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.


Setakat Mei 2015

PRIVACY NOTICE TO JOB APPLICANTS

Dear applicant,

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is to inform you that your personal data is being processed by or on behalf of Christopher & Lee Ong (“Firm”, “we”, “us” or “our”), pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

We will process your personal data (including your sensitive personal data such as information about your physical or mental health condition, religious belief and criminal conviction, if applicable, and other information we may obtain about you from third parties) in order to process your application for employment, assess your suitability for employment with us and to communicate with you.

The selection process may involve the supply of further information, and we may obtain such information from third parties (including but not limited to, information from your referees, public records, background check agencies, recruitment agencies) regarding the qualifications, experience, eligibility and/or other information for recruitment-related purposes. All such information will be kept strictly confidential and used for assessing your application only.

Unsuccessful Application

If your application is unsuccessful, we will keep your personal data for a period of up to one (1) year or in accordance with our internal policies and procedures and for administration and statistical analysis purposes.

We may also provide and/or transfer your personal data to other associate and affiliate offices of the Firm to determine your suitability for employment. The Firm’s associate and affiliate offices may contact you if other job opportunities arise in the future which we think may interest you.

Successful Application

If your application is successful, we will process your personal data for purposes regarding employment with us, including to communicate with you, manage, improve and maintain effective human resources administration, process your payroll, apply for practicing certificates and renewal of the same with the Bar Council Malaysia, respond to your enquiries or complaints, improve and facilitate employee performance and salary reviews, monitor compliance with our internal policies and procedures, rules and regulations, handbooks and guidelines, code of conduct, evaluate your performance, enable us to plan and monitor training requirements, conduct health checks on you, facilitate your secondment and transfer within the Firm and/or the Firm’s associate and affiliate offices and other purposes that are necessary or related to your employment with us as set out in our Employee Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”). A copy of our Employee Privacy Policy is available upon request.


We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to the Firm’s associate and affiliate offices, our professional advisers, agents, vendors, suppliers, contractors, third party service providers, business partners, insurance companies, banks and financial institutions, professional bodies such as Bar Council Malaysia, State Bar, Attorney General’s Chambers of Malaysia as well as Legal Aid Center, within or outside Malaysia, where necessary, for the Purposes mentioned above, to any party who undertakes to keep your personal data confidential, to any person as set out in our Employee Privacy Policy, or to whom we are compelled or required under the law to disclose to.

It is necessary for us to collect and process your personal data. If you do not provide us with your personal data, or do not consent to this Privacy Notice, we will not be able to assess and process your application, offer you employment with us, manage and maintain your employment relationship with us, process your personal data for any of the Purposes or offer you all employment benefits.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. Please note that we may keep your personal data for a reasonable period in accordance with the legal and our administrative requirements if you cease to be employed by us.

To the extent that the applicable law allows, you have the right to request for access to, request for a copy of, request to update or correct, your personal data held by us. Notwithstanding the foregoing, we reserve our rights to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data.

All your written requests or queries should be addressed to:

Personal Data Protection Partner
Address: Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
Sentral, 50470 Kuala Lumpur.
Contact No.: 603- 2273 1919
Fax No.: 603-2273 8310
Email Address: [email protected]

By providing your personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Privacy Notice, and you confirm that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

To the extent that you have provided personal data about your family members, spouse and/or other dependents, you confirm that you have explained to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing of their personal data in accordance with this Privacy Notice.

In respect of minors (i.e. individuals under 18 years of age) or individuals not legally competent to give consent, you confirm that you are the parent or guardian or person who has parental responsibility over them or the person appointed by court to manage their affairs, to consent on their behalf to the processing of their personal data in accordance with this Privacy Notice.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice or our Employee Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Employee Privacy Policy via appropriate means.
In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

As at May 2015
* * *

NOTIS PRIVASI KEPADA PEMOHON KERJA

Kepada Pemohon,

Notis privasi untuk data peribadi ini ("Notis Privasi") adalah untuk memaklumkan anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak Christopher & Lee Ong ("Firma", " " atau "kami"), berdasarkan keperluan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA").

Kami akan memproses data peribadi anda (termasuk data peribadi yang sensitif seperti maklumat mengenai keadaan kesihatan fizikal atau mental, kepercayaan agama dan rekod jenayah, jika berkenaan, dan maklumat lain yang kami perolehi tentang anda daripada pihak ketiga) untuk memproses permohonan pekerjaan anda, menilai kesesuaian anda untuk bekerja dengan kami dan untuk berkomunikasi dengan anda.

Proses pemilihan ini mungkin melibatkan pembekalan maklumat lanjut, dan kami mungkin akan mendapatkan maklumat tersebut daripada pihak ketiga (termasuk tetapi tidak terhad kepada, maklumat daripada pegawai rujukan, rekod awam, agensi pemeriksaan latar belakang, agensi pengambilan pekerjaan) mengenai kelayakan, pengalaman dan/atau maklumat lain bagi tujuan pengambilan pekerjaan. Semua maklumat tersebut akan disimpan secara sulit dan digunakan untuk menilai permohonan pekerjaan anda sahaja.

Permohonan yang Tidak Berjaya

Jika permohonan anda tidak berjaya, kami akan menyimpan data peribadi anda untuk tempoh satu (1) tahun atau mengikut polisi dan prosedur dalaman kami dan untuk tujuan pentadbiran dan analisis statistik.

Kami juga mungkin memberikan dan/atau mendedahkan data peribadi anda kepada pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kamiuntuk menentukan kesesuaian anda untuk pekerjaan di pejabat-pejabat tersebut. Pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami mungkin akan menghubungi anda jika terdapat peluang pekerjaan lain pada masa hadapan dimana pada pendapat kami mungkin menarik minat anda.

Permohonan yang Berjaya

Jika permohonan anda berjaya, kami akan memproses data peribadi anda untuk tujuan-tujuan berkenaan dengan pekerjaan anda dengan kami, termasuk untuk berkomunikasi dengan anda, mengurus, memperbaiki dan mengekalkan pentadbiran sumber manusia yang efektif, memproses gaji anda, memohon sijil amalan dan pembaharuan yang sama daripada Majlis Peguam Malaysia, memberi maklum balas terhadap pertanyaan atau aduan anda, memperbaiki dan memudahkan prestasi pekerja dan semakan gaji, memantau pematuhan polisi, peraturan, buku panduan dan garis panduan, menilai prestasi anda, membolehkan kami merancang dan memantau keperluan untuk latihan, melaksanakan pemeriksaan perubatan ke atas pekerja, memudahkan penukaran sementara dan pemindahan anda di dalam pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami serta tujuan-tujuan lain yang kami perlukan atau berhubungan dengan perkerjaan anda dengan kami yang sepertimana tertera dalam Polisi Privasi Pekerja kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”). Jika terdapat sebarang permintaan, kami boleh menyediakan sesalinan Polisi Privasi Pekerja.

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami, penasihat profesional, ejen, vendor, pembekal, kontraktor, pembekal perkhidmatan, rakan kongsi perniagaan, syarikat insurans, bank dan institusi kewangan, badan-badan profesional seperti Majlis Peguam Malaysia, Jawatankuasa Peguam Negeri, Peguam Negara Malaysia dan juga Pusat Bantuan Guaman, di dalam atau di luar Malaysia, jikalau perlu, bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas, kepada mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi anda secara sulit, kepada mana-mana pihak sepertimana yang tertera dalam Polisi Privasi Pekerja kami, atau sekiranya diperlukan di bawah undang-undang.

Mengumpul dan menyimpan data peribadi anda adalah satu perkara yang kami perlu lakukan. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi ini, kami tidak dapat menilai dan memproses permohonan anda, menawarkan pekerjaan kepada anda, mengurus dan mengekalkan hubungan pekerjaan anda dengan kami, memproses data peribadi anda bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas atau menawarkan semua faedah-faedah pekerjaan kepada anda.


Kami akan memastikan data peribadi anda disimpan dengan selamat. Sila ambil perhatian bahawa kami akan menyimpan data peribadi anda untuk satu tempoh yang munasabah mengikut undang-undang dan keperluan pentadbiran kami selepas anda berhenti bekerja dengan kami.


Setakat mana yang dibenarkan di bawah undang-undang, anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapat salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang diproses oleh kami. Walau bagaimanapun, kami mempunyai hak untuk bergantung kepada mana-mana pengecualian undang-undang dalam mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi anda.

Segala permintaan atau pertanyaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:


Personal Data Protection Partner
Alamat: Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
Sentral, 50470 Kuala Lumpur.
No. Telefon: 603- 2273 1919
No. Faks: 603-2273 8310
Alamat E-mel: [email protected]

Dengan memberikan data peribadi anda kepada kami, anda bersetuju untuk kami memproses data peribadi anda sepertimana yang tertera di Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul dan lengkap, dan tiada data peribadi yang mengelirukan atau yang belum dikemaskinikan. Anda akan segera mengemaskini data peribadi anda sekiranya terdapat apa-apa perubahan kepada data peribadi yang anda beri kepada kami.


Setakat mana yang anda telah memberikan data peribadi tentang ahli keluarga, pasangan dan/atau tanggungan lain anda, anda mengesahkan bahawa anda telah menjelaskan kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan didedahkan kepada, dan akan diproses oleh, kami dan anda menyatakan dan menjamin bahawa anda telah diberi kuasa untuk mendedahkan data peribadi mereka kepada kami dan anda telah mendapatkan kebenaran mereka berkenaan dengan pemprosesan data peribadi mereka sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini.


Berkenaan dengan individu yang belum mencapai usia dewasa (iaitu individu di bawah umur 18 tahun) atau individu yang tidak mempunyai kelayakan undang-undang untuk memberi kebenaran, anda mengesahkan bahawa anda ialah ibu bapa atau penjaga atau orang yang mempunyai tanggungjawab penjagaan terhadap mereka atau orang yang dilantik oleh mahkamah untuk menguruskan urusan mereka untuk memberi kebenaran bagi pihak mereka berkenaan dengan pemprosesan data peribadi mereka berdasarkan Notis Privasi ini.

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini atau Polisi Privasi Pekerja kami dari semasa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan kepada Notis Privasi ini atau Polisi Privasi Pekerja kami akan dimaklumkan melalui cara lain yang bersesuaian.


Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakselarasan atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.
Setakat Mei 2015
* * *

PRIVACY NOTICE TO VENDORS/SUPPLIERS/SERVICE PROVIDERS

Dear vendors/suppliers/service providers,

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all vendors/suppliers/service providers of Christopher & Lee Ong (“CLO”, “us”, “our” and “we”), pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

During your course of dealings with us, we will collect and process your personal data for purposes, including for internal administrative purposes, to communicate with you, respond to enquiries or comments from you, provide you with information and/or updates to you, process your invoices in relation to the sale/supply of your products and/or services, carry out due diligence checks on you, provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and regulatory requirements, and as necessary to comply with CLO’s obligations as prescribed by applicable laws.

We may also collect and process such personal data for other purposes including to provide you with information and/or updates on the law and services offered by us and/or our associate and affiliate offices, send you materials such as season greeting cards, newsletters, articles, write-ups and other updates, distribute information of events, conferences, talks and seminars which may be of interest to you as well as other purposes required to operate and maintain our legal practice as set out in our Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”).

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to our associate and affiliate offices, our service providers, agents, contractors, business partners, insurance companies, banks and financial institutions, any professional advisors and auditors, statutory, regulatory and governmental authorities, within or outside Malaysia, where necessary, for the Purposes mentioned above, to any party who undertakes to keep your personal data confidential, to any person as set out in our Privacy Policy, or to whom we are compelled or required under the law to disclose to. A copy of our Privacy Policy is available on our website at www.christopherleeong.com/privacy.

It is necessary for us to collect and process your personal data. If you do not provide us with your personal data, or do not consent to this Privacy Notice, we will not be able to effectively engage you for your products and/or services or process your personal data for any of the Purposes, if at all.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of and request to update or correct, your personal data held by us. You also have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes), subject to our right to rely on any statutory exemptions and/or exceptions to collect, use and disclose your personal data.

Your written requests or queries should be addressed to:

Personal Data Protection Partner
Address: Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
Contact No.: 603-2273 1919
Fax No.: 603-2273 8310
Email Address: [email protected]

By providing your personal data to us, you consent to us processing your personal data in accordance with this Privacy Notice, and you confirm that all personal data provided by you is accurate and complete, and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal data.

To the extent that you have provided (or will provide) personal data about your family members, spouse, other dependents (if you are an individual), directors, shareholders, employees, representatives, agents (if you are a corporate entity/an organisation) and/or other individuals, you confirm that you have explained (or will explain) to them that their personal data will be provided to, and processed by, us and you represent and warrant that you have obtained their consent to the processing (including disclosure and transfer) of their personal data in accordance with this Privacy Notice.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice or our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Privacy Policy via announcements on our website or other appropriate means.
In accordance with Section 7(3) of the PDPA, this Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

As at June 2015

***

NOTIS PRIVASI KEPADA VENDOR-VENDOR/PEMBEKAL-PEMBEKAL


Kepada vendor-vendor/pembekal-pembekal,

Notis privasi untuk data peribadi ini (“Notis Privasi”) diberi kepada semua vendor dan pembekal Christopher & Lee Ong ("CLO", "kita" atau "kami"), selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA").

Sepanjang masa urusan anda dengan kami, kami mungkin memproses data peribadi anda untuk tujuan pentadbiran, berkomunikasi dengan anda, memberi maklum balas terhadap segala pertanyaan atau komen anda, memberi anda maklumat terkini, memproses invois anda berkaitan dengan penjualan/pembekalan produk dan/atau perkhidmatan anda, menjalankan pemeriksaan ketelitian sewajarnya, memberi maklumat kepada badan kawal selia dan pihak berkuasa jikalau diperlukan untuk memenuhi kewajipan CLO dalam mematuhi undang-undang dan peraturan.

Kami juga mungkin mengumpul dan memproses data peribadi tersebut untuk tujuan lain termasuk untuk memberi maklumat dan/atau isu-isu terkini tentang undang-undang dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh kami dan/atau pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami, menghantar bahan-bahan seperti kad ucapan musim, surat berita, artikel, penulisan terhadap isu-isu terkini, mengedar maklumat mengenai acara-acara, persidangan-persidangan, ceramah-ceramah dan seminar-seminar yang mungkin menarik minat anda, serta tujuan-tujuan lain yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan amalan undang-undang kami seperti yang dinyatakan dalam Polisi Privasi kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”).

Kami tidak akan mendedahkan data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada pejabat-pejabat bersekutu dan gabungan kami, pembekal perkhidmatan kami, ejen, kontraktor, rakan kongsi perniagaan, syarikat insurans, bank dan institusi kewangan, mana-mana penasihat professional dan juruaudit, badan kawal selia dan pihak berkuasa kerajaan, di dalam atau di luar Malaysia, jikalau perlu, bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas, kepada mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi anda secara sulit, kepada mana-mana pihak sepertimana yang tertera dalam Polisi Privasi kami, atau sekiranya diperlukan di bawah undang-undang. Sesalinan Polisi Privasi kami boleh didapati di laman web kami di www.christopherleeong.com/privacy.

Kami perlu mengumpul dan menyimpan data peribadi anda. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak bersetuju dengan Notis Privasi ini, kami mungkin tidak dapat melantik anda untuk membekalkan produk dan/atau perkhidmatan kepada kami secara efektif atau memproses data peribadi anda bagi Tujuan-Tujuan yang disebut di atas.

Kami akan memastikan data peribadi anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapat salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang diproses oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi anda pada bila-bila masa (contohnya, meminta kami berhentikan penghantaran iklan atau promosi kepada anda untuk tujuan pemasaran). Walaubagaimana pun, kami mempunyai hak untuk bergantung kepada mana-mana pengecualian dalam mengumpul, mengguna dan mendedah data peribadi anda.

Permintaan atau pertanyaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:

Personal Data Protection Partner
Alamat: Level 22, Axiata Tower, No.9, Jalan Stesen Sentral 5, Kuala Lumpur
No Telefon: 603-2273 1919
No Faks: 603-2273 8310
Alamat E-mel: [email protected]

Dengan memberikan data peribadi anda kepada kami, anda bersetuju untuk kami memproses data peribadi anda sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini, dan anda mengesahkan bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul dan lengkap, dan tiada data peribadi yang mengelirukan atau yang belum dikemaskinikan. Anda mesti, dengan segera, mengemaskini data peribadi anda sekiranya terdapat apa-apa perubahan kepada data peribadi yang anda beri kepada kami.

Setakat mana yang anda telah memberikan (atau akan memberikan) data peribadi tentang ahli keluarga, pasangan, tanggungan anda (jikalau anda ialah seorang individu), pengarah, pemegang saham, wakil, ejen (jikalau anda ialah sebuah entiti korporat/organisasi) dan/atau individu lain, anda mengesahkan bahawa anda telah menjelaskan (atau akan menjelaskan) kepada mereka bahawa data peribadi mereka akan didedahkan kepada, dan akan diproses oleh, kami dan anda menyata dan menjamin bahawa anda telah diberi kuasa untuk mendedahkan data peribadi mereka kepada kami dan anda telah memperolehi persetujuan daripada mereka berkenaan dengan pemprosesan (termasuk pendedahan dan pemindahan) data peribadi mereka sepertimana yang tertera dalam Notis Privasi ini.

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini atau Polisi Privasi kami dari semasa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan kepada Notis Privasi ini atau Polisi Privasi kami akan dimaklumkan melalui pengumuman di laman web kami atau melalui cara lain yang bersesuaian.

Mengikut Seksyen 7(3) PDPA, Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Setakat Jun 2015

 

* * *